تکامل در بلاک چین ها

سیر تکامل بلاک چین
Persian CoinEx

تکامل در بلاک چین

بلاک چین چیه؟

دوستان عزیزم وقتتون بخیر باشه اگه بلاکچین رو سرچ کردین و این مطلب براتون بالا اومده به عقیده من یا بلاک چین رو درک نکردید و یا اینکه کنجکاوید برای اولین بار بدونید این واژه چی هست؟ من جوری می نویسم که از هر جایگاهی از این فناوری چه ابتدا و چه اونی که سال ها توی این عصر جدید حضور داره بتونه استفاده کنه، با وجودیکه عنوان و موضوع این مقاله تکامل بلاک چین هاست ولی خودم دوست دارم از اولش براتون بگم داستان بلاکچین رو… برو بریم

خیلی ساده بگم براتون که بلاک چین یه واژه است به معنی زنجیره ای از بلاک ها که اولین بار برای یه شبکه پرداخت استفاده شد، مثل هر شبکه پرداخت دیگه ای اما این بار یه تفاوتی وجود داشت بذارید اینجوری بگم؛شما خودتون توی هر حرفه و شغلی که باشید به یه جامعه از اون حرفه یا تخصص متصلید که اخبار و حواشی شغلتون شما رو هم درگیر خودش میکنه ، حالا این تفاسیر چه ربطی به بلاک چین داره؟! خب بلاک چین یه سیستم پرداخت هست که سازنده اون ادعا میکنه داره از یک سیستم رمزنگاری برای امن کردن این شبکه پرداخت استفاده میکنه، خیلی طبیعی هست که تمام مهندسین علوم رمزنگاری که امنیت شبکه تخصصشون هست با شنیدن این ادعا نظرشون جلب میشه و همگی به اتفاق نظر به این فناوری جدید خوش آمد میگن اما اونا هنوز باز هم متوجه یه قضیه نیستن و اون اینه که بلاکچین یه خصوصیت دیگه هم داره و اون این که کاملا غیرمتمرکز هست و نیازی به مدیریت سازمان و نهادی نداره یعنی این سیستم قراره یه سیستم مردمی باشه و برای بانک ها و نهادهای مالی طراحی نشده، اینجا هست که همون مهندسین براساس شناخت جوامع و آگاهی از سیاست ها به این قضیه بیشتر تامل میکنن، شاید بپرسید چرا؟ مگه چیه؟ خب شما کافیه یه مطالعه سطحی در مورد سیستم های رمزنگاری شده داشته باشید تا متوجه بشید که تا قبل از بیت کوین این فناوری فقط توسط دولت ها و نهادهای مالی متمرکز مثل بانک استفاده میشده(البته متمرکز و نه با این امنیت) و البته فقط برای شبکه های پیام رسانی مثل واتس اپ و خصوصی سازی ایمیل نهایت کاربرد رو داشته، حالا شخصی اومده و ادعا میکنه که میتونه سیستم پرداخت که ارزش جوامع رو هدف قرار میده روی بستری امن و غیرمتمرکز و برای مردم ارائه بده . حالا متوجه ظرافت داستان شدید که قراره همه این خصیصه ها برای مردم باشه ، یعنی مردم برای خودشون ارزشی رو تعیین میکنن و نیازها و مبادلات خودشون رو ازین طریق انجام میدن. خب حالا چه اتفاقی میفته مگه؟ اتفاقی که میفته اینه که وقتی ارزش ها توسط دولت ها تعیین نشن و متمرکز نباشن حقیقا قدرتی هم ندارن و وقتی قدرتی نباشه تحریمی هم در کار نیست چون با کم و زیاد کردن ارزش ها در یه منطقه همین الان آمریکا میتونه کشوری مث ایران رو تحریم کنه ، خب جدای از این زاویه دید خیلی از مبادلات بدون حد و مرزی بین انسان ها در سراسر جهان امکان پذیر میشه.

  • علوم رمزنگاری چی هست حالا؟

علوم رمزنگاری اولین بار در سال ۱۹۷۰ ابداع شد اما این علم الهام گرفته از اولین دستگاه رمزنگاری اطلاعات، “انیگما” است که توسط مهندسان آلمان نازی طراحی شد، وظیفه این دستگاه مخدوش کردن اطلاعات پیام های تلگراف در زمان ارسال از مبدا به مقصد بود و بعد از آن به شیوه های مختلف در سیستم های امنیتی دولت ها و بی سیم های نظامی استفاده شد. کریپتوگرافی در سال ۱۹۹۰ وارد اینترنت شد که اطلاعات بیشتر را در این لینک می توانید مطالعه بفرمایید. خلاصه اینکه رمز نگاری یا کریپتو گرافی برای رمز دار کردن اطلاعات در زمان ارسال از مبدا به مقصد کارایی دارد که در بلاک چین بیت کوین این رمزنگاری توسط دستگاهی به نام اثبات کار(ماینر) ایجاد می شود درواقع این دستگاه بواسطه محاسبات سخت ریاضی این وظیفه را انجام می دهد.

  • بلاک چین نسل اول

تکامل در بلاک چین از بلاک چین نسل اول که همان شبکه پرداخت متفاوت بیت کوین هست این واژه اولین بار توسط شخص یا سازمانی به نام ساتوشی ناکاموتو در سال ۲۰۰۹ معرفی و در سال ۲۰۱۰ عرضه شد، بلاک چین بیت کوین یه بلاک چین عمومی تراکنش محور است.

  • دپ، امنیت شبکه (DApps)
    • Destributed Applications

ماینرها بواسطه محاسبات ریاضی به شیوه توزیع اطلاعات نودها در شبکه ، شبکه را از هم گسیخته و امنیت را ایجاد میکنند که به این پروتکل دپ امنیتی می گویند که به دو دسته تقسیم می شوند: دپ نوع اول ماینرها هستند که با پروتکل Destributed Applications به معنی برنامه های توزیع شده شبکه را ایمن می سازند و دپ نوع دوم را در ادامه مقاله بخوانید.

  • انواع بلاک چین ها

تا الان فقط یک نوع از بلاک چین ها که نسل یک هستند و کوین بیت کوین سردمدار اون ها هست رو معرفی کردم ، بلاک چین بیت کوین یک بلاک چین عمومی تراکنش محور نسل یک هست، زنجیره عمومی به بلاکچینی اطلاق می‌شود که همه می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند، تراکنش‌ها را ارسال کنند، به شیوه‌ای مؤثرتر تأیید کنند و در فرآیند اجماع نقش داشته باشند. در آینده نزدیک قراره خودشو ارتقا بده و به یه بلاک چین عمومی-خصوصی تبدیل بشه ، بلاک چین های بعد از بیت کوین شامل بلاکچین های خصوصی، عمومی-خصوصی، بلاک چین های با برنامه های غیرمتمرکز(DApps=Decentralized Applications)-دیفای و بلاک چین های DAO و هوش مصنوعی دار هستند که در ادامه مقاله و مقالات بعدی بیشتر توضیحشون میدیم.

  • بلاک چین نسل دوم

خب ما تا اینجا درمورد سیستم پرداخت کاملا متفاوت بیت کوین با شبکه بلااک چین صحبت کردیم این واژه اولین بار توسط شخص یا سازمانی به نام ساتوشی ناکاموتو در سال ۲۰۰۹ معرفی و در سال ۲۰۱۰ عرضه شد، اما ازونجایی که انسان به کم قانع نیست و تکامل گراست پیشرفت و تکامل در فناوری بلاک چین هم دور از ذهن نبوده و نیست و در سال ۲۰۱۴ فناوری بلاک چین از یک شبکه پرداخت نسل یک عمومی به یک شبکه قرارداد هوشمند نسل دوم خصوصی تکامل پیدا کرد و شخصی به نام ویتالیک بوترین دومین نسل از فناوری بلاک چین را معرفی کرد و نام شبکه را اتریوم گذاشت و توکن شبکه را اتر معرفی کرد (تفاوت کوین و توکن را اینجا بخوانید) که جدای از روشی برای پرداخت روشی برای ادغام شرکت ها و ایجاد قراردادهای هوشمند بین شرکت ها هست و همچنین انتقال اطلاعات که تا قبل از آن در بلاک چین ها به نماد پول الکترونیکی نسبت داده می شد از این به بعد به اطلاعات بین شرکت ها ، قراردادها، ثبت اسناد و … اطلاق داده شد در واقع بلاک چین های نسل دوم، بلاک چین های کسب و کار هستند و توکن های زیادی به منظور پروژه های مختلف روی اتریوم ساخته شدند و در سال ۲۰۱۸ بازار توکن های غیرمثلی توسط شبکه اتریوم در استاندارد های مختلف معرفی شد.

  • پروتکل نوع دوم دپ، امنیت شبکه (ِDApps)
    • Decentralized Applications

همانطور که گفتیم از پروتکل های دپ برای امنیت شبکه استفاده می شود و نوع دوم دپ ها در بلاک چین های نسل دوم خصوصی استفاده می شود که از دپ های تفویض شده نیز برای امنیت و سرعت بیشتر در شبکه استفاده می شود در این لینک دپ ها را توضیح داده ایم.

  • بلاک چین کوینکس

بلاک چین کوینکس یه بلاک چین عمومی نسل دوم هست که در این ویدیو به مدت ۶۰ ثانیه اکوسیستم کوینکس رو معرفی می کنم.

  • بلاک چین نسل سوم

بلاکچین های نسل سوم را به شبکه های یوتا و کاردانو می شناسیم که در این پادکست به کلیات آن اشاره کرده ام. همچنین در این مقاله درمورد شبکه یوتا با نام تنگل صحبت کردم که شبکه منحصر بفردی در بین بلاکچین ها داره ، یوتا یه اکوسیستم اینترنت اشیا هست که در شبکه اون دیگه خبری از زنجیره بلاک نیست و به جاش از گراف های با محاسبات درون شبکه ای دگ استفاده شده و چیزی که اونو منحصر بفرد میکنه اینه که کارمزد شبکه یوتا کاملا صفر هست.

هنوز تو صرافی ارزدیجیتال ثبت نام نکردی؟

آموزش ثبت نام در صرافی کوینکس

هنوز نمیدونی چجوری ریال رو به ارز دیجیتال تبدیل کنی؟

آموزش خرید ارز دیجیتال

هنوز نمیدونی چطوری توی کوینکس ارز رو بفروشی و به ارز دیگه تبدیل کنی؟

آموزش ترید توی کوینکس

ما را دنبال کنید  توییتر کانال تلگرام | اینستاگرام

رسانه های ویدیویی آپارات | یوتیوب

تماس با ما        تیکت آنلاین | گروه تلگرام

درباره‌ ما         وب سایت | اطلاعیه ها | اپلیکیشن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *